De Waarheid

"Uiteindelijk zal de waarheid boven water komen en zal ik aan de juiste kant van deze woeste rivier staan, En ik hoop anderen met mij." -Johnny Depp

verklaringen van vrienden

Beweringen en meningen geuit in onderstaande artikelen behoren geheel toe aan de auteurs.

2016, 29 MEI

"Johnny Depp wordt gechanteerd door Amber Heard" - zegt vriend

Volgens Doug Stanhope, een vriend van Johnny Depp, zou Heard “dreigen om in het openbaar op elk denkbare manier over hem te liegen wanneer hij niet akkoord zou gaan met haar eisen.”

“We hebben gezien hoe dit zich ontwikkelde, zelfs al voordat ze getrouwd waren. We zagen hoe zij hem jarenlang manipuleerde en dingen flikte. We hebben nooit iets gezegd. Wel tegen elkaar, maar nooit tegen hem. Wanneer een vriend – man of vrouw – zich in een nare, gewelddadige liefdesrelatie bevindt en jij wil hen zeggen dat hun wederhelft een soort duivel is, dan is de kans groot dat ze zich van je afkeren en uit hun leven verbannen omdat jij eerlijk wilde zijn.”

2016, MEI-JUNI

EX-VROUW EN VOORMALIGE PARTNERS VERDEDIGEN DEPP

“Deze recente beschuldigingen zijn schandalig.”
-Vanessa Paradis

“Hij heeft echt nooit zo tegen mij gedaan. Was nooit gewelddadig tegen mij. Ik ken hem alleen als een hele goede, liefdevolle en zorgzame man die heel beschermend is tegenover de mensen van wie hij houdt.
-Winona Ryder

“Johnny zou nooit een vrouw een klap verkopen en is niet in staat om iemand kwaad te doen.”
-Lori Anne Allison

VRIENDEN VERDEDIGEN DEPP

Beroemde artiesten en vrienden van Johnny Depp nemen het voor hem op. Onder andere Patti Smith, Paul Bettany, Marilyn Manson en Depp’s schoonzus Alysson Paradis.

bijdragen van anderen

2016, juni

BUURVROUW VAN DEPP ZAG GEEN BLAUWE PLEKKEN

Sara Azari, een advocate die in hetzelfde gebouw woonde als Depp, zegt dat ze Heard op 23 mei heeft gezien en dat ze “geen plekken op haar gezicht had.” Azari zegt dat ze “een uitzondering maakt voor gerechtigheid” door te vertellen over wat zij die dag heeft gezien.

2017

Waarom Amber Heard een slecht voorbeeld is voor slachtoffers van huiselijk geweld

“Ik heb deze video gemaakt omdat ik, net als vele anderen, het zat ben om te zien hoe Amber Heard haar beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van Johnny Depp blijft gebruiken om zichzelf in de schijnwerpers zetten, terwijl ze alle aanklachten heeft ingetrokken.

Dit raakt mij omdat ze de aandacht weghoudt van echte slachtoffers van huiselijk geweld en het moeilijker voor hen maakt om zich hierover uit te spreken. Zeker wanneer ze hen alleen leert om geld te eisen en de aanklachten te laten vallen.” – Autumn On Venus

2018

8 manieren om te zien dat het slachtoffer Amber Heard eigenlijk de dader blijkt te zijn

“Ik had het gevoel om in deze video meer te moeten ingaan op het gewelddadige karakter van Amber en hoe dat zich manifesteert in interviews en TV-shows, en dat er verklaringen bestaan waaruit blijkt dat zij de dader/agressor in die relatie was.” – Autumn on Venus

DE LEUGEN DIE NIEMAND JOU VERTELD

“Deze video heeft niet direct veel te maken met Johnny Depp en Amber Heard, maar wel met een vriend en getuige van Amber. Eigenlijk wil ik informatie delen waar niet echt over gesproken wordt.” – Incredibly Average

Johnny Depp heeft bewijs dat hij het slachtoffer was maar het kan niemand iets schelen | GQ artikel

“Deze video heb ik gemaakt in het licht van het artikel over Johnny Depp dat verschenen is in het tijdschrift GQ Britain. Hierin vertelt hij dat HIJ het slachtoffer van mishandeling was tijdens zijn huwelijk met Amber Heard.

In een verklaring die gisteren naar buiten is gebracht door zijn advocaat Adam Waldman, wordt gesteld dat hij onmiskenbaar bewijs en een verklaring onder ede heeft waaruit blijkt dat Amber in gerechtelijke documenten heeft TOEGEGEVEN dat zij hem heeft mishandeld. Deze documenten worden gebruikt als bewijs in de aankomende rechtszaak die Depp heeft aangespannen tegen het nieuwsblad The Sun vanwege smaad.” – Autumn on Venus

2019

Vragen die je zou moeten stellen

“Dit is het eerste deel van een video die voornamelijk ingaat op de nacht van 21 mei 2016. Zoals gewoonllijk is het onderbouwd met feiten en uitgebreid onderzoek.”
– Incredibly Average

JOHNNY DEPP KLAAGT AMBER HEARD AAN EN VECHT OM ZIJN ONSCHULD TE BEWIJZEN

“Een up-to-date video waarin wordt ingegaan op de smaadzaak tegen The Sun en de rechtszaak om $50.000.000 (!!) die Johnny Depp heeft aangespannen tegen Amber Heard vanwege laster (en terecht). Zoals altijd bevat de video screenshots van documenten en artikelen en worden feiten nadrukkelijk vermeld.” – Autumn on Venus

Social Media berichten

2014 - 2016

MEERDERE VRIENDEN VAN HEARD WOONDEN IN PENTHOUSE VAN DEPP

Van 2015 tot 2016 woonden een aantal van Amber Heard’s vrienden (waaronder kroongetuigen Raquel Pennington en Elizabeth Liz Marz) gratis en voor niets in het penthouse van Depp (Eastern Building in Downtown LA). De waarde van dit luxueuze penthouse wordt geschat op 12 miljoen dollar.

In zijn verklaring zegt Depp dat hij niet wist dat bepaalde personen in zijn penthouse woonden en werkten.

2016, 22 mei

KROONGETUIGE VAN HEARD "HEEFT PLEZIER" NA VERMEENDE MISHANDELING

Op 22 mei – de dag na het vermeende incident met de smartphone – terwijl Amber Heard besloot te willen scheiden – waren kroongetuigen Raquel Pennington en Elizabeth Marz te vinden op een vlooienmarkt in Los Angeles. Op Instagram lieten zij weten een “speciale dag” en “veel plezier” te hebben.

Over de vermeende mishandeling op 21 mei zegt Pennington in haar verklaring dat “Amber huilde, beefde en erg bang voor Johnny was” enkele uren voordat zij naar de vlooienmarkt vertrok.

2016, Mei

oogGETUIGE EN BESTE VRIENDIN VAN HEARD 'LIKED' FOTO'S VAN DEPP

Ondanks dat ze getuige was van het vermeende huiselijk geweld en het incident op 21 mei, ‘liked’ Pennington op 10 en 24 mei op Instagram foto’s van Johnny Depp.

2016, DECEMBER

HEARD BLEEF IN DEPP'S PENTHOUSE WONEN NA INTREKKEN straatVERBOD

Nadat ze beweerde “vreselijk bang te zijn voor Johnny en vreest voor haar veiligheid” en dat ze “heel erg bang is dat hij ieder moment het appartement weer kan binnenlopen”, trok Heard het verzoek om een straatverbod in en bleef in het penthouse van Depp wonen. Ze woonde daar tot ze gedwongen was om te verhuizen toen de scheiding in januari 2017 eenmaal was afgewikkeld.

Op haar privé-account op Instagram deelde Heard in december 2016 een foto van zichzelf met vrienden in het appartement. Ze verwijderde de foto toen ze haar account openbaar maakte.

Ondanks dat ze getuige was van het vermeende huiselijk geweld en het incident op 21 mei, ‘liked’ Pennington op 10 en 24 mei op Instagram foto’s van Johnny Depp.

2016, oktober
2018, februari

MOEDER KROONGETUIGE DEELT TEKENINGEN VAN DEPP

De moeder van Raquel Pennington (kroongetuige en beste vriendin) plaatste twee aan Depp gerelateerde tekeningen op Instagram. Pennington en Whitney Heard (Heard’s zus) ‘liken’ de afbeeldingen.

2018

HEARD HUURT PR-BEDRIJF IN

Heard huurt ‘The Krim Group’ in om haar reputatie te herstellen. Dit adviesbureau brengt connecties tot stand tussen beroemdheden en verschillende welzijnsorganisaties. “Concreet gezegd helpen wij non-profit organisaties en merknamen te koppelen aan een bekend persoon voor speciale evenementen, marketingcampagnes en publieke optredens. Dit bedrijf is opgericht door Todd Krim die zichzelf omschrijft als “Speciaal Adviseur voor Beroemdheden.”

2018, 30 januari

GOEDE VRIENDIN VAN HEARD VINDT FOTO'S VAN DEPP LEUK

Een goede vriendin van Heard vindt in januari 2018 op Instagram foto’s van Depp leuk.

2018, AUGUSTus

IO TILLETT WRIGHT, VRIEND VAN HEARD, IS VERWARD OVER WAT HIJ GEZIEN HEEFT

iO Tillett Wright, één van de getuigen van Heard en jarenlange goede vriend, maakt in de zomer van 2018 op Twitter grappen over het vermeende incident wat plaatsvond in de nacht van 21 april 2016. Toen hij hierop werd aangesproken liet Wright op Instagram weten dat hij die bewuste nacht niet eens in Los Angeles was, terwijl hij volgens zijn foto’s op Instagram dat wél was. Later verwijderd Wright zijn reactie en een aantal foto’s, en past hij de locatie van een foto aan. (met dank aan Incredibly Average voor de screenshots).

2018, JULI

HEARD TREITERT DEPP PUBLIEKELIJK

Tijdens hun huwelijk liet Depp de bijnaam van Heard, ‘SLIM’, op zijn vingers tatoeëren. Na de scheiding liet hij dit veranderen in ‘SCUM’ (uitschot) en in juli 2018 in ‘SCAM’ (oplichter). Op 26 juli 2018 plaatste Heard een foto op Instagram waarop ze haar vuisten laat zien en zegt “geen inkt nodig te hebben”.

2018, december

HEARD DEELT FOTO UIT HUWELIJK GEMAAKT DOOR VRIEND VAN DEPP

Nadat Heard iedereen verteld heeft over de “nachtmerrie” die ze in 2015/2016 doormaakte, deelt ze in december 2018 een foto uit die periode. De foto is gemaakt op het dak van hun appartement door Greg Williams (een goede vriend en supporter van Depp). Een goede vriend van Heard, Rami Sarabi, laat in een reactie weten het penthouse te missen.

2019, MARCH

HEARD VINDT TWEET OVER VERHEERLIJKING VAN VROUWELIJK GEWELD LEUK

Hoewel ze in haar beëdigde verklaring een reeks geweldadige aanvallen op haar ex-man bekende, lijkt het erop dat Heard niet geïnteresseerd is de aantijgingen van Depp publiekelijk te ontkennen. In plaats daarvan vindt ze op Twitter een bericht leuk dat het gewelddadige gedrag van “Texaanse meiden” prijst en dat dit iets “moois” is.
Met dank aan @FemmeCondition

DOCUMENTEN, GETUIGENISSEN EN PUBLICATIES

2003

jongerenrijbewijs van Amber Heard geschorst

“Volgens Texaanse wetten omtrent het intrekken en opnieuw uitgeven van een rijbewijs, wordt een jongerenrijbewijs alleen geschorst voor een periode van 2-6 maanden na het rijden onder invloed.”

2009, 14 SEPTEMBER

Amber Heard gearresteerd om huiselijk geweld

Volgens de politie en diverse documenten kregen Amber en Tasya van Ree op 14 september 2009 ruzie op het vliegveld van Seattle-Tacoma. Naar verluidt greep en sloeg Amber daarbij de arm van Tasya. Hierdoor raakte Tasya overstuur en volgde de arrestatie.
Amber werd gearresteerd en aangeklaagd om huiselijk geweld, er werd een foto gemaakt voor het politiedossier en ze verscheen de volgende dag voor de rechter.

Agente die Amber arresteerde beschuldigd van homofobie maar is zelf homoseksueel

In 2016 probeert Tasya van Ree, de voormalige vrouw van Amber, via een onhandige poging om haar te beschermen en de aanklacht te minimaliseren, de agente verantwoordelijk voor Ambers arrestatie te beschuldigen van “homofobie”.

Een dag later blijkt dat agente Beverly Leonard een homoseksuele vrouw en een trots aanhanger van de LGBT-gemeenschap is. Mw. Leonard laat via Facebook weten dat Heard gearresteerd werd omdat zij die dag zelf getuige was van de mishandeling van Van Ree.

2014, 23 SEPTEMBER

AMBER HEARD LIEGT TEGEN AMERIKAANSE IMMIGRATIEDIENST

Amber Heard, een zelfbenoemde ‘immigratie activist’, heeft gelogen in een brief gericht aan de US Department of Homeland Security. Heard beweert dat haar Engelse assistente Savannah McMillan alleen op bezoek kwam met een toeristenvisum. Johnny Depp zegt in 2019 dat hij een aantal loonstroken heeft waaruit blijkt dat Savannah McMillan ILLEGAAL in de VS voor Amber heeft gewerkt.

2016, 18 april

Amber Heard pleit schuldig aan vervalsen Australische immigratiedocumenten

Heard verscheen voor de Australische rechtbank nadat zij beschuldigd werd van het binnensmokkelen van haar Yorkshire terriërs in 2015. Heard pleitte schuldig aan het vervalsen van immigratiedocumenten en kreeg een straf van één maand goed gedrag en 1000 dollar opgelegd.

2016, 23 MEI

Heard vraagt scheiding aan én $50.000 per maand

Heard vraagt een scheiding aan van Johnny Depp met als reden ‘duurzame ontwrichting van het huwelijk’. Daarbij vraagt ze om $50.000 alimentatie per maand en behoud van het penthouse en de Range Rover.

2016, 24 MEI

Heard wil minnelijke schikking achter gesloten deuren

Amber Heard “wenst snel toe te werken naar een vriendschappelijke en privé-oplossing van alle zaken, maar hiervoor heeft ze directe medewerking van Johnny nodig. (…) Indien het gevraagde document niet ondertekend en geretourneerd wordt voor 27 mei, hebben wij geen andere keuze meer dan Johnny te dagvaarden.”

Deze brief is toegevoegd aan de bewijsstukken van Depp.

2016, 25 MEI

Heard stuurt bericht aan Depp met bevestiging dat hij wil scheiden

1⃣ Amber stuurde Johnny op 25 mei een bericht waarin bevestigd wordt dat hij de eerste was die wilde scheiden.

2⃣ Amber zegt ook: “sorry wanneer ik je pijn heb gedaan.”

3⃣ Amber zegt vervolgens dat het ‘huiselijk geweld gedoe’ kwam doordat de politie arriveerde en dat ze NIET WIST WAT TE DOEN.

2016, 27 MEI

DEPP NIET AKKOORD MET EISEN VAN HEARD

Depp verzet zich tegen de eisen van Heard. Laura Wasser, advocaat van Depp, zegt dat “Amber probeert om voortijdig geld los te krijgen door te beweren dat ze mishandeld is.” En dat “Johnny verzoekt om het kort geding van Amber in zijn geheel af te wijzen.”
De advocaten van Depp hebben niet genoeg tijd gehad om een compleet financieel overzicht op te stellen. Tot er meer tijd beschikbaar is kunnen zij niet akkoord gaan met de eisen van Heard.

2016, 27 MEI

Heard beschuldig Depp van mishandeling en krijgt tijdelijk straatverbod

Amber Heard beschuldigd Depp van mishandeling, krijgt een tijdelijk straatverbod toegekend en verklaart vier jaar lang door Depp mishandeld te zijn. Ze beweert dat hij op 21 mei een iPhone naar haar gegooid heeft, en er verschijnen foto’s waarop haar gezicht verwondingen heeft die veroorzaakt zouden zijn door de iPhone.

2016

DEPP ZEGT TE ZIJN GESLAGEN DOOR HEARD DIE VERVOLGENS hun bed bevuilde

In gerechtelijke documenten uit 2016 die in 2018 op het internet verschijnen, zegt Depp dat hij in de nacht van 21 april door Heard werd aangevallen. Hij was te laat voor Heard’s verjaardagsfeest vanwege een zakelijke meeting en “nadat de gasten vertrokken waren begon Heard kritiek te uiten over het feit dat hij te laat was. Heard, die gedronken had, werd agressief en stompte Depp twee keer in het gezicht.”

Volgens Depp heeft Heard, nadat hij het appartement had verlaten, als kwaadaardige grap in hun bed gepoept. De volgende ochtend ontdekte de huishoudster uitwerpselen op het beddengoed. Er bestaat ‘duidelijk fotografisch bewijs’ wat Heard aan dit incident verbindt.

DEPP ONTKENT GOOIEN VAN IPHONE

In gerechtelijke documenten uit 2016 die in 2018 online verschenen ontkent Depp dat hij Heard mishandeld heeft. Die avond ging hij naar zijn penthouse om een paar van zijn eigendommen op te halen en “bracht zijn beveiligers mee omdat hij bezorgd was om wat Heard mogelijk zou kunnen doen.”

PENNINGTON AND HEARD LIEGEN OVER FOTO VAN AMBER'S BLAUWE PLEK

In hun verklaring zeggen Amber Heard en ooggetuige Raquel Pennington dat zij een foto hebben gemaakt van Amber’s verwonding veroorzaakt door de iPhone. De foto zou gemaakt zijn in het appartement van Raquel waar Heard voor haar veiligheid naartoe was gebracht na de vermeende mishandeling op 21 mei. Echter, deze foto is BESLIST gemaakt in de slaapkamer van Johnny en Amber, zoals “Incredibly Average” zo mooi heeft bewezen op zijn YouTube kanaal.

2016, 27 MEI

Agenten beweren dat zij geen verwondingen zagen bij Heard

Twee agenten die op de avond van 21 mei ter plaatse waren, verklaren tegen People Magazine dat zij geen verwondingen op Amber’s gezicht zagen en dat er in het appartement niets vernield was.

Heard weigerde aangifte te doen.

2016, Mei

VRIEND VAN HEARD EN PERSONEELSLEDEN VERKLAREN GEEN BLAUWE PLEK TE HEBBEN GEZIEN

Diverse documenten uit 2019 van Depp’s rechtszaken tegen The Sun en tegen Heard vermelden getuigenissen uit 2016 van een vriend van Amber en verschillende medewerkers van het appartementencomplex Eastern Columbia Building. In deze BEËDIGDE verklaringen zeggen deze personen dat zij GEEN VERWONDINGEN bij Heard hebben gezien na de vermeende mishandeling op 21 mei 2016.

HEARD EN ADVOCAAT SPREKEN ELKAAR TEGEN

Amber Heard en haar advocaat vertellen twee verschillende verhalen over waarom Heard op 21 mei geen aangifte gedaan heeft.

2016, JUNI

Heard komt twee keer niet opdagen voor afleggen verklaring

Amber Heard is niet beschikbaar om haar verklaring te laten afnemen en advocaat Samantha Spector beweert dat de reden hiervan is dat ze een kostuum moet passen voor de film Justice League. Dit blijkt onjuist te zijn wanneer Heard niet in Londen blijkt te zijn maar gezien wordt bij een hotel in Los Angeles. Het afnemen van de verklaring wordt verzet.
Ook de tweede keer komt Heard niet opdagen en beweert naar een verlovingsfeest van een vriendin (Raquel Pennington) te moeten.

2016, 14 JUNI

Amber Heard trekt verzoek om alimentatie in

Amber Heard trekt het verzoek om alimentatie in. In gerechtelijke documenten zegt Heard dat haar verzoek “tegen mij wordt gebruikt om de aandacht af te leiden van het serieuze onderwerp dat huiselijk geweld is.”

2016, 18 JULI

Politie verklaart: Heard had geen blauwe plekken

Agente Melissa Saenz heeft verklaard dat Heard op 21 mei 2016 weigerde haar naam op te geven, en zo kwam ze er weken later pas achter wie de vrouw was. Saenz zegt dat Heard huilde maar dat er geen verwonding, blauwe plek of zwelling in haar gezicht te zien was. De agente heeft ook verklaard dat ze het appartement heeft geïnspecteerd en dat er geen gebroken glas of andere voorwerpen gevonden zijn. Saenz zegt dat Heard “haar hoofd schudde” als antwoord op vragen, dat ze niet wilde praten en dat er geen verdere aanwijzingen waren dat er een strafbaar feit had plaatsgevonden. Agent Tyler Hadden heeft eenzelfde verklaring afgelegd.

Wanneer politie in Californië reden heeft om aan te nemen dat er sprake is van huiselijk geweld, zijn zij wettelijk verplicht de verdachte te arresteren, zelfs als het slachtoffer dat niet wil. Er is hiervoor geen verklaring of aangifte benodigd.

2016, 6 AUGUSTUS

Heard te laat voor afleggen verklaring en wil geen verdere vragen beantwoorden

Op 6 augustus, tijdens de derde afspraak om haar verklaring af te laten nemen, is Amber 90 minuten te laat bij het kantoor van Wasser in Los Angeles. Volgens gerechtelijke documenten ingediend door de advocaat van de actrice op 9 augustus, “weigerde ze te getuigen ondanks herhaaldelijke verzoeken van Johnny’s raadsman en zat in plaats daarvan met haar advocaten in een aparte kamer waar ze gilde, schreeuwde en huilde aan de telefoon.”

2016, AUGUSTUS

Advocaten Heard en Depp dienen bewijsstukken in

Depp heeft 23 getuigen en 29 bewijsstukken.

Heard heeft 7 getuigen en 28 bewijsstukken.

HEARD VERKLAART OVER GEWELD IN DECEMBER,maar BEWIJS is IN VOORDEEL JOHNNY

Heard en haar goede vriend iO Tillett Wright spreken (in hun verklaring en online) over een vreselijk incident wat zich in december 2015 heeft voorgedaan. Vreemd genoeg geven ze geen exacte datum op, maar Wright zegt dat het gebeurde op de dag voor Heard’s tv-interview met James Corden op 16 december. Er zijn honderden foto’s en video’s van Heard in december 2015, maar geen van allen laten iets van verwondingen zien. Ook staat er niets hierover op de lijst met bewijsstukken van Heard. Maar wél op de lijst van Johnny Depp. Hij is de enige die fotografisch bewijs van 15 december 2015 op zijn lijst heeft gezet. Dank aan Incredibly Average voor deze bijdrage.

2016, 11 AUGUSTUS

Heard wil aanklachten laten vallen

Amber wil alle aanklachten laten vallen en op 11 augustus, voordat haar verklaring wordt afgenomen, ondertekent ze de overeenkomst.

2016, 13 AUGUSTUS

Na vierde poging legt Heard vreklaring af

Op dat moment heeft Amber de vorige drie afspraken ontweken, maar op 13 augustus wordt dan toch haar verklaring afgenomen op last van de rechtbank. Heard zegt dat ze niets tegen de politie heeft gezegd omdat haar advocaat haar adviseerde om dat niet te doen.

2016, 14-15 AUGUSTUS

Vermeende bewijsstukken van Heard gelekt op internet

Privé-opnamen die op de lijst met bewijsstukken van Heard staan, zijn gelekt naar TMZ; een video waarop Depp geen fysiek geweld gebruikt tegen Heard; er is niet te zien dat hij haar beledigd of voorwerpen naar haar gooit. Hij heeft alleen een hele slechte bui.

Foto’s met bijbehorend verslag van een ruzie tussen de echtelieden in Australië in maart 2015, waarin beweerd wordt dat Depp per ongeluk zijn vingertop kwijtraakte nadat hij meerdere flessen en ramen vernield had. Heard zou rond deze tijd juist in Londen zijn geweest.

Geen van de gelekte opnamen laten zien dat Depp Heard mishandelde.

2016, 15 AUGUSTUS

advocaat Depp tekent overeenkomst

De advocaat van Depp is de laatste persoon die de overeenkomst en de opheffing van het straatverbod ondertekent.

2016, 16 AUGUSTUS

SCHIKKING BEREIKT - STRAATVERBOD AFGEWEZEN

Op de ochtend van de 16e wordt er een schikking bereikt: Amber Heard ontvangt 7 miljoen dollar, een bedrag waar ze volgens de wet van Californië recht op heeft.

Heard heeft haar aanklachten ingetrokken en de zaak is ‘sans prejudice’ geseponeerd. Ze kan de zaak niet opnieuw laten voorkomen.

 

2016, 25 AUGUSTUS

HEARD WIL DAT JOHNNY HET DUBBELE DONEERT EN LIEGT OVER ZIJN BETROKKENHEID BIJ LIEFDADIGHEID

Nadat Johnny een deel van de schikking direct heeft gedoneerd aan twee instellingen, de ACLU en CHLA, kreeg Heard een woedeaanval en liet via haar management weten dat Depp alleen maar uit is op ‘belastingaftrek’. Depp zou sowieso recht op belastingaftrek hebben, bij rechtstreekse donatie of via Heard, maar dat terzijde. Heard eist ook dat hij het dubbele doneert en dat deze liefdadigheidsinstellingen ‘iets nieuws’ is van Depp want hij heeft ‘nooit eerder enige bijdrage geleverd’ aan deze instanties. Depp kreeg in 2006 een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de CHLA, Children’s Hospital Los Angeles.

2018, 4 JUNI

Johnny Depp spant smaadzaak aan tegen UK Sun

Johnny Depp daagt een Britse krant voor het gerecht om smaad vanwege een artikel waarin de acteur een “vrouwenmishandelaar” wordt genoemd. Depp verzoekt om 200.000 pond bovenop de 10.528 pond aan juridische kosten, en een schadevergoeding nader vast te stellen door de rechtbank. Hij vraagt ook om een bevel dat de krant verbiedt om verdere verhalen over vermeende  mishandeling te publiceren.

2018, 4 AUGUSTUS

Depp is een slachtoffer van zware mishandeling door Heard, zegt advocaat

“Mw. Heard is al eerder gearresteerd en zat een nacht in de gevangenis vanwege huiselijk geweld (een arrestatie vanwege homofobie, zo werd er door Heard gesteld, hoewel later bleek dat de agente zelf homoseksueel is). Mw. Heard heeft meerdere gewelddadige uitbarstingen tegen Johnny Depp toegegeven. Ooggetuigen, foto’s en beëdigde verklaringen zullen aan de rechtbank worden gepresenteerd.” – Adam Waldman

2019, 22 JANUARI

Depp heeft video's en verklaringen waaruit blijkt dat Amber heeft gelogen

In de smaadzaak tegen The Sun levert Depp bewijs dat aantoont dat “er geen twijfel bestaat over dat Heard de mishandeling heeft verzonnen”, zegt advocaat Adam Waldman tegen TMZ. In de rechtbank zullen zij “tientallen bewakingsbeelden van het Eastern Columbia Building presenteren in combinatie met beëdigde getuigenverklaringen afgenomen in 2016.”

2019, 1 MAART

Depp spant rechtszaak van 50 mln. dollar aan om laster

Depp heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn ex-vrouw Amber Heard vanwege een column die zij afgelopen december heeft geschreven voor de Washington Post. Depp zegt dat Heard “geen slachtoffer is van huiselijk geweld, maar een dader.” In de zaak wordt ook gesteld dat Depp Heard nooit heeft mishandeld, en dat haar aantijgingen deel uitmaken van “een grote hoax om positieve publiciteit te genereren.”

Hoogtepunten uit de zaak zie hieronder.

2019, 11 APRIL

HEARD VERZOEKT AAN RECHTBANK om rechtszaak Depp te verwerpen

Amber Heard heeft een rechter uit Virginia verzocht om Depp’s rechtszaak van 50 miljoen dollar te verwerpen.

2019, 25 APRIL

STYLISTE VAN HEARD VERKLAART GEEN VERWONDINGEN TE HEBBEN GEZIEN

Samantha McMillen was de styliste van Amber Heard gedurende haar relatie met Johnny Depp.

Nadat Depp een rechtszaak tegen Heard aanspande, heeft ooggetuige Samantha McMillen een beëdigde verklaring afgelegd die diverse beweringen van Amber Heard tegenspreken. In juridische documenten is te lezen dat McMillen het volgende heeft verklaard: “Op 16 december 2015 heb ik het grootste gedeelte van de dag en avond met Amber Heard doorgebracht ter voorbereiding op de James Corden Show. Ik heb haar op 16 december 2015 de gehele dag gezien, van dichtbij, in goed licht en zonder make up. Diezelfde dag heb ik duidelijk kunnen zien dat Amber Heard geen zichtbare blauwe plekken, snijwonden of andere verwondingen had, zowel in haar gezicht als op andere plaatsen op haar lichaam. Ze zou die dag te gast zijn bij de James Corden show.”

McMillen zegt verder: “Na de show zei mw. Heard tegen mij: ‘kun je geloven dat ik deze opnames heb gedaan met twee blauwe ogen?’ Mw. Heard had echter geen enkel blauw oog en was op dat moment niet zichtbaar gewond, net zoals de rest van die dag. Later vernam ik dat mw. Heard in gerechtelijke documenten en in de media Johnny Depp beschuldigde van een aanval van fysiek geweld op de voorgaande avond, 15 december 2015.”

2019, 13 mei

DEPP DIENT NIEUWE VERKLARING IN OVER MEERDERE LEUGENS EN GEWELDADIGE INCIDENTEN GEPLEEGD DOOR HEARD

HEARD GEEFT IN GELUIDSOPNAME TOE DEPP TE HEBBEN MISHANDELD

Depp dient bewijs in waarbij Amber Heard in een geluidsopname toegeeft Depp IN HET GEZICHT TE HEBBEN GESLAGEN en EEN DEUR TEGEN ZIJN HOOFD TE HEBBEN GESCHOPT.

HEARD GEEFT IN VERKLARING TOE DEPP TE HEBBEN MISHANDELD

Depp dient fragment uit Heard’s beëdigde verklaring in waarbij zij toegeeft dat ze in december 2015 EEN BLIK MET VERFVERDUNNER TEGEN DEPP’S HOOFD HEEFT GEGOOID.

BEHEERDER PENTHOUSE ZAG VERWONDINGEN DEPP

Kevin Murphy, de beheerder van Johnny’s penthouse, heeft verklaard dat hij bij Johnny Depp verwondingen heeft gezien nadat Amber Heard hem had aangevallen.

Murphy heeft ook verklaard dat Amber tijdens dit incident een zware afstandsbediening naar Johnny gooide die daarbij tegen zijn voorhoofd terecht kwam. De afstandsbediening brak hierbij in stukken en Johnny had een flinke zwelling en snee in zijn voorhoofd.

BEHEERDER PENTHOUSE VERKLAART OVER GEVONDEN POEP IN ECHTELIJK BED

Kevin Murphy, de beheerder van Johnny’s penthouse, heeft een nieuwe getuigenis ingediend bij de rechtbank van Virginia.

Murphy heeft verklaard dat hij op 22 april 2016 via bodyguard Sean Bett vernam dat Amber de vorige avond woedend was geworden nadat Johnny te laat kwam voor haar verjaardagsfeest, en hem daarom vervolgens meerdere keren had geslagen.

Diezelfde dag ontving Murphy via huishoudster Hilda Vargas het bericht dat zij uitwerpselen had aangetroffen in het echtelijk bed van Johnny en Amber. Na dit telefoontje ontving Murphy diverse foto’s van Vargas waarbij er een GROTE HOEVEELHEID uitwerpselen te zien waren op Johnny’s zijde van het bed.

Murphy heeft Depp vervolgens op de hoogte gesteld. Op 12 mei zei Heard tegen Murphy dat dit “een onschuldig grapje” betrof.

Op 21 mei 2016, de avond van het vermeende iphone-incident, werd Murphy gebeld door Johnny en Amber die beiden via speaker te horen waren. Johnny vroeg hem vervolgens of hij zich het poepincident nog kon herinneren. Murphy beaamde dit en herhaalde ook wat Amber gezegd had en dat het volgens haar “een onschuldig grapje” was. Hierdoor ontstak Amber in woede en schold hem herhaaldelijk uit voor een “fucking liar”. Murphy vroeg haar om te stoppen met schreeuwen en verbrak de verbinding. Later verontschuldigde Depp zich voor Heard’s gedrag.

BEHEERDER PENTHOUSE HEEFT BEWIJS DAT HEARD PROBEERDE OM ANDEREN VOOR HAAR TE LATEN LIEGEN

Kevin Murphy, de beheerder van Depp’s penthouse, heeft verklaard dat Amber een poging gedaan heeft om anderen voor haar te laten liegen om zo de consequenties van de Australische rechtszaak te vermijden.

Op 11 oktober 2015 vroeg Amber aan Kevin Murphy of hij contact wilde leggen met haar voormalig assistent; Kate James (door Amber ontslagen). Amber wilde dat Murphy zou proberen om Kate te overtuigen een valse verklaring af te laten leggen, waarin zij moest aangeven dat Amber niet wist dat het illegaal was om haar honden Australië binnen te brengen zonder de juiste papieren en de regels omtrent quarantaine in acht te nemen.

DISCLAIMER
This website’s content is intended to be used for informational purpose only.
Any claims and opinion expressed in the attached contents belong solely to the authors.

© IFOD 2003 – 2023